Snehové pusinky |
Pusinky máme radi všetcia. Pečiem ich väčšinou na vianoce alebo po vianociach, keď mi zostanú bielky po kysnutých koláčoch, do ktorých použijem len žĺtky. Veľa krát som robila pusinky a vždy sa mi podarili inak (vajíčka totiž majú vždy inú veľkosť), preto som raz dala na váhu odvážiť a odvtedy namiesto počtu bielkov používam.. ich hmotnosť.
- 250 g bielkov ( cca z 8 ks vajíčok)
- 500 g kryštálového cukru
- 1 ČL škrobu + 1 ČL octu
1. Zoberiem mliečný hrniec (mliekovar) - dvojplášťová nádoba s píšťalkou a sklonerezová pokrievka s otvorom pre
paru umožňujú ľahkú prípravu pokrmov vo vodnom kúpeli bez rizika
pripaľovania.
2. Pripravím do malého hrnčeka 1 ČL škrobu a 1 ČL octu, ktoré zmiešam.
3. Do hrnca odvážim bielky a cukor, dám hrniec na sporák a miešam bielká s cukrom s vareškou. Keď sa cukor roztopí, zoberiem ručný mixér a mixujem v hrnci bielká nad sporákom dovtedy, pokiaľ nie sú tuhé. Približne v strede mixovanie vlejem do bielkov obsah z malého hrnca -škrob+ocot. Keď na hrnci už písačík píska a vareška sama stojí, to znamená ze sneh je dosť tuhý.
4. Pripravím plechy, na ktoré so zdobičkou na cesto, alebo pomocou igelitových sáčkov vytlačím malé pusinky. Z množstva 250 g bielkov bežne mám 5 plechov pusiniek. Jeden plech pečiem cca 25 minút v rúre pri 180 stupňov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára