Piškotová hmota:
- 4 vajíčok
- 160 g cukru
- 100 g polohrubej múky
- 75 g škrobovej múčky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- citrónová kôra
Krém a ozdobenie:
- asi 450 g broskyňového kompótu
- 7 plátkov želatíny
- 1 limeta
- 50 g cukru
- 600 ml smotany na šlahanie
- 1 balík smotana-fix
- 50 g mandlových lupienok
1. Predhrejeme rúru na 180 st.
Vajce, 2 PL vody cukor a citrónovú kôru vyšľaháme do bielej peny. Do tejto hmoty pridáme múku, škrobovú múku a kypriaci prášok.
2. Hmotou naplníme tortovú formu (26 cm priemer) , pečieme asi 35 minút. Piškotový korpus necháme vychladnúť, a následne vodorovne rozpolíme.
3. Necháme broskyňu odkvapkať, zachytme z nej šťavu. Odmeriame zo šťavy 150 ml. Cca 4 polovice broskyne odložíme na ozdobenie vrchu torty.
4. Želatínové plátky položíme do hlbokého taniera zalejeme vodou a necháme ich nasiaknúť cca 10 minút.
5. Medzitým z limety vylisujeme šťavu a dáme do kastróla, pridáme broskyňový sirup a cukor a necháme zovrieť, pridáme do nej vyžmýkané želatínové plátky aby sa rozpustili. Necháme trocha vychladiť.
6. Do vlažnej limetovo - broskyňovej hmoty primiešame tvaroh (trochu som ponorným mixérom vymixla tú hmotu) a 400 ml vyšlahanej šlahačky. Zľahka premiešame všetko.
7. 1 plát cesta položíme na tortovú formu, potrieme polovicou krému, rovnomerne rozdelíme na krém broskyne a zakryjeme ovocie zbytkom krému. Priložíme 2 plát cesta a necháme tortu s krémom stuhnúť v chladničke (najlepšie na noc)
8. Na druhý deň odstránime tortový prstenec, zbytok smotany (200 ml) vyšľaháme so smotana fixom a potrieme celú tortu. Vrch ozdobíme odloženými kusmi broskyne a kraje/ boky torty ozdobíme mandlovými lupienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára