Ak máte málo času, ale chcete upiecť niečo jednoduché a chutné odporúčam vyskúšať tento koláč. Od začatí prípravy približne do 50-60 minút máte pred sebou horúcu voňavú sladkostičku.
Turecký koláč |
SUROVINY NA CESTO
- 100 g zmäknutého masla
- 4 žltky
- 80 g práškového cukru
- 220 g polohrubej múky
- soľ
- lyžička sušeného droždia
- 0,5 dl mlieka
- cca 100 g džemu alebo viac podľa chutí (použila som vlastný višňový džem, s kúskami višní)
- zo 4 bielkov tuhý sneh
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 120 g nahrubo posekaných orechov
- Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom, po jednom pridáme 4 žltky, múku premiešanú so soľou a so sušeným droždím. Nakoniec pridéme vlažné mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 20 minút. Poznámka: Neviem celkom prečo, ale cesto sa mi zdalo dosť husté. Vyliala som na plech velkosti cca 20 x 30 cm, a následne namúčenou rukou som trocha vyhladila vrch.
- Po 20 minutách, vybrala som koláč z rúry, na teplé cesto som natrela džem, tuhý sneh s vyšľahaným jedným vanilkovým cukrom, posypala som orechmi a druhým vanilkovým cukrom. Koláč som vložila do rúry a piekla som ešte 10-15 minút.
CHUTNÁ SKVELE, DOBRÚ CHUŤ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára