Kedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava
tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ale potom chuťový zážitok je
fantastický. Pevný syrový obal ukrýva lahodnú plnku. Môžete
experimentovať s rôznymi plnkami.
SUROVINY:
- 300-400 g, - napr Eidam tehla syr tvrdý
- 100 g šunka
- 125 g maslo
- 2 ks syr tavený
- 1 PL horčica
- 1/2 ks cibuľa
- 70 g saláma suchá
- 3 ks,natvrdo uvarené vajcia
- 1/2 ks paprika červená
- soľ
- korenie čierne mleté
- Pripravíme plnku. V miske vymiešame maslo (použila som Perlu) s topeným syrom a lyžicou horčice. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno pokrájené uhorky a vajcia. Nakoniec primiešame suchú salámu a pokrájanú červenú papriku.
- Zapneme rúru a predhrejeme na cca 100 až 120 stupňov (syr necháme roztaviť v rúre)
- Keď máme pripravenú plnku pripravíme syr na obalenie. Syr môžeme roztaviť niekoľkými spôsobmi, ja som zvolila nasledovný postup: na plech som dala silikónovú podložku, na ktorú som položila plátky syra tak, aby sa cca 1 cm prekrývali. Plech som vložila na cca 4-5 minút do predhriatej rúry. Potom plech vyberte , syr opatrne prejdete valčekom, aby sa spojil do hladkej plochy.
- Syr obložíme šunkou, a...
potrieme pripravenou plnkou. Povrch uhladíme a pomocou silikónovej podložky opatrne zrolujeme. Hotovú roládu zabalíme napr. do alobalu a necháme dobre vychladiť, najlepšie cez noc. - Na druhý deň roládu krájame na tenké plátky, ktoré použijeme na obloženú misu, na chlebíčky..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára