17. 4. 2012

Tvarohový pletenec

Suroviny na 1 pletenec:
  • 375 g polohrubej múky
  • 20 g droždí
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 50 g cukru
  • 50g mäkkého masla
  • 2 vajce
  • 1/2 ČL soli

1.  Múku preosejeme do misky a uprostred spravíme jamku, a do nej rozdrobíme droždie. Zalejeme vlažným mliekom, premiešame s trochou cukru a múky. Misu prikryjeme a necháme 15-20 minúť kysnúť.
2. Po vykysnutí pridáme maslo, vajce, cukor, soľ a vypracujeme cesto.
3. Vypracované cesto necháme asi 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozválkame na plát veľký 40 x 50 cm.
Vyznačíme si na ňom 3 rovnaké veľké diely.

Plnka:
  • 500 g tvarohu
  • 2 žltky
  • vanilkový cukor + cukor
  • hrozienka
4. Oba krajné diely nakrájame na šikmé cca 2 cm široké prúžky, ktoré striedavo kladieme cez seba na stredný diel, kde sme položili tvarohovú plnku.
5. Pletenec necháme na plechu ešte 20-30 minút kysnúť.
6. Rúru zohrejeme na 200 stupňov, a pletenec pečieme na druhej priečke odspodu.
7. Cukor s vodou privedieme do varu (1 PL cukru a 1 PL vody) a 10 minút pred koncom doby určené k pečeniu pletenec potreme.


     




DOBRÚ CHUŤ!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára