Rýnsky jablčník na plechu |
- 125 ml vlažného mlieka
- 42 g droždia
- 1 ČL cukru
Suroviny na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- štipka soli
- 80 g kryštálového cukru
- 100 g zmäknutého masla
- 2 vajíčka
- kvások
Detailný pohľad na jablká |
Medzitým ako cesto kysne, pripravíme
- jablká, mala som 6-7 kusov
Keď cesto už bolo vykysnuté, zobrala som plech veľkosti 25 x 35 cm, vymastila a vysypala krupičkou. Priamo na plech som vyklopila cesto z misy a rukami som ponaťahovala rovnomerne po celej ploche.
Kedže cesto bolo také "trocha narastené" veľmi ľahko sa do nej popichovali jabĺkové mesiačiky. Snažila som sa husto vedľa seba napichovať do cesta čim viac jabĺk. Keď sa mi jabĺka minuli, asi pol hodinku som nechala cestu ešte dokysnúť. Nakoniec som povrch posypala škoricovým cukrom.
Piekla som na 180 stupňov približne 50 minút.
Piekla som na 180 stupňov približne 50 minút.
Rýnsky jablčník - rez |
DOBRÚ CHUŤ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára