Vianoce sú
najdôležitejším sviatkom roka, sladko – korenisté vône
Drobné pečivo na vianoce |
prilákajú do kuchyne
všetkých členov rodiny, malých i veľkých.
„Piplavé“ pečenie je príležitosťou stráviť spoločné chvíle i s deťmi,
ktoré radi asistujú pri pečení.
S pečením
vianočných koláčov môžeme začať už 3 - 4 týždne pred Vianocami, pomaličky každý
víkend niečo pripravíme, a hotové odložíme do plechových alebo papierových
škatúl.
V tomto
roku som mala taký veľký zhon, že až posledný týždeň pred Vianocami som zistila,
že nemám upečené ešte žiadne pečivo. Za 3 dni sa mi podaril malý zázrak, upiekla som
9 druhov drobného pečiva, a 23. 12
som ich zlepovala, ozdobila, a upiekla 2 druhy kysnutých koláčov
Drobné
pečivo, ktoré robím každý rok
Kysnuté
koláče – pečiem už niekoľko rokov stále, a každým rokom sú lepšie a lepšie
Medovníkové chalúpky - po rokoch |
Nepečené
dobrôtky:
- Figová saláma a figové bonbóny, (2012)
- Marcipánové trubičky, (2010)
- Športové rezy
- Lanýžky (2009)
- Kokosová roláda trojfarebná (2006, 2010)
Drobné pečivo,
z ktorých vyberám ďalšie druhy, podľa toho „na čo mám práve chuť“
- Anýzové kruhy (2010, 2011),
- Škoricové srdiečká so sezámovými semienkami (2011 )
- Dvojfarebné linecké pečivo (2012)
- Farebné malinové kvapky ( 2005, 2006)
- Voňavé hviezdičky
Vyskúšajte
zopár receptov, určite Vám zachutia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára