Domáca lievancová zmes -suroviny, čítala som recept v knižke od Nigelly, vyskúšala som a odporúčam aj pre iné mlsné jazýčky:
- 600 g hladkej múky
- 3 lyžice kypriaceho prášku
- 2 lyžičky sódabikarbóny
- 1 lyžička soli
- 40 g vanilkového cukru
V uzatvárateľnej nádobe zmiešam všetky tie suroviny, a môžem odložiť nádobu do špajzu/ do skrine, a vytiahnem keď chcem narýchlo upiecť dobrôtku.
Príprava samotného cesta :
na 150 g zmesi pridáme a zmiešame: 1 vajce + 250 ml mlieka + 1 PL roztopeného masla.
Panvicu zohrejeme bez oleja, a na horúcu panvicu dama cca 1a pol lyžice cesta, keď sa začínajú na povrchu objavovať bublinky, prevrátime cesto a upečieme aj z druhej strany do zlatista.
Lievance som podávala s domácim jahodovým lekvárom, tvarohom, trocha cukru na to a na záver som poliala všetko roztopeným maslom.
DOBRÚ CHUŤ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára