Linecké pečivo je najväčšia vianočná klasika! Základný recept obsahuje 3 najdôležitejšie suroviny - hladkú múku, maslo a cukor, a to v pomere 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Chuť lineckého pečiva môžeme vylepšiť džemom, rôznymi plnkami a polevami.
Moje osvedčené cesto je:
Babičkine linecké koláčiky |
SUROVINY
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla (helia/hera)
- 100 g práškového cukru
- 1 žltok
- 1 balík vanilkového cukru
- 1 malá lyžička pomarančovej kôry
- 1 malá lyžička prášok do pečiva
- 1/2 malá lyžička škorica
- štipka ďumbiera
Linecké koláčiky - Detail |
Pečiem na 180 C cca 10-12 minút.
Odložím upečené kruhy a po niekoľkých dní ich zlepujem spolu. Používam malinový alebo marhuľový lekvár.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára