FIGOVÁ SALÁMA
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých orechov
- 120 g fíg pomletých v mixéri
- 1 žltok
- 30 g mandlí
- 20 kandizované pomarančové kúsky
- 1 balík vanilkového cukru
Všetky suroviny spolu pomiešame, vytvoríme 2-3 malé valčeky, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky. Krájame další deň na tenké plátky.
Figové bonbóny |
- 100 g fíg, pokrájaných na malé kúsky
- 100 g hrozienok, rozpolených
- 100 g práškového cukru
- 2 PL rumu
- 150 g mletých orechov
- 50 g posekaných orechov
- 1 bielok
Figy a hrozienka pokvapkáme rumom a necháme hodinu prikryté stáť. Pridáme cukor, orechy, bielok a dobre premiešame. Z masy formujeme menšie guľky, ktoré obalíme v postrúhanej čokoláde alebo v rôznych cukrovinkách.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára