21. 9. 2014

Tvarohový koláč s čučoriedkami

Kysnutý koláč, ktorý je hotový relatívne rýchlo. - Veľmi chutný!
Suroviny:
Na kvások
  • cca 1 dl mlieka + 20 g droždia + 1 lyžička kryštálového cukru
Tvarohový koláč s čučoriedkami
Na cesto
  • 250 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 50 g kryštálového cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • + kvások
Po vykysnutí 
  • 250 g tvarohu + 1 žltok + 1 balíček vanilkového cukru
  • 150-200 g čučoriedok
Posýpka
  • 1 lyžica masla + 1 lyžica práškového cukru + 4 lyžice hrubej múky
  1. Pripravíme kvások - droždie a kryštálový cukor rozmiešame vo vlažnom mlieku a necháme nakysnúť (15 -30 minút )
  2. Múku premiešame so soľou, s cukrom, pridáme kvások, olej, žltok a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme 30 až 60 minút kysnúť.
  3. Pripravíme nízku okrúhlu formu na pečenie (26 - 28 cm), kde vložíme rozvaľkané cesto a vytiahneme až po okraj.
  4. Tvaroh vymiešame so žltkom, vanilkovým cukrom a sneh vyšlahaný z bielka a natrieme na cesto.
  5. Na koláč nasypeme umyté a odkvapkané čučiriedky do ľubovolných tvarov.
  6. Pripravíme posýpku z masla, cukru a hrubej múky. Rozmrvíme alebo postrúhame ju hrubým strúhaldom na koláč.
  7. Vo vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 25-30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára