21. 9. 2014

Nepečená ovocná torta

Rýchla, nenáročná príprava a veľmi chutná torta. Môžeme použiť 26 alebo 28 cm formu.
Nepečená torta - malinovo čučoriedková
Suroviny na cesto sú:
  • 2 balíky Be-Be keksov (2x 130 g)
  • 150 g rozpusteného masla
krém:
  • 225 g bieleho jogurtu
  • 200 g kyslej smotany
  • 450 g jemného tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 g jemného kryštálového cukru
  • nastrúhané kôra z 1 citrónu + šťava
  • 6 plátkov želatíny

Nepečená torta - s jahodami
ozdoba na vrch torty:
  • ovocie (Zatiľ som robila 2 varianty
  • 1 sáčok červeného tortového želé (na 500 ml)
Zatiľ som robila 2 varianty torty, a to :
- s jahodami  - 600 g jahôd,
- s drobným červeným ovocím  -  maliny + čučoriedky
  1.  Keksy pomelieme, zmiešame s rozpusteným maslom a vypracujeme hladkú hmotu. Tortovú formu vyložíme papierom a pomocou lyžice rozotrieme sušienkovú hmotu a cca na 30 minút odložíme do chladu.
  2. Jogurt zmiešame so smotanou a s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový cukor, nastrúhanú citónovú kôru a vymiešame.
  3. Želatínu necháme napučať podľa návodu (zvyčajne 10 minut v sudenej vode), medzitým zohrejeme šťavu z citróna a rozpustíme v nej želatínu. Hmotu vmiešame do plnky.
  4. Plnku necháme mierne stuhnúť a rozotrieme na stuhnuté cesto ,odložíme na 5-6 hodín, alebo na celú noc do chladničky.
  5. Na druhý deň povrch krému ozdobíme ovocím, zalejeme vlažným, rozpusteným tortovým želé a necháme stuhnúť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára