25. 10. 2010

Domáca paštika

Ak máme doma v mrazničke alebo v chladničke kuraciu pečienku (prípadne bravčovú pečienku) a dobrú domácu masť môžeme spraviť výbornú domácu paštiku  - recept podľa starej mamy.


Potrebujeme:
- 500 g kuracej pečienky ( prípadne bravčovej)
- 250 g bravčovej masti (najlepšie je domáca zo zabíjačky)
- 250 ml smotana na šlahanie ( alebo na varenie)
- 4 celé vajíčka
- soľ podľa chuti

Všetky prísady dáme do mixéra a rozmixujeme. - hmota bude mať takú nepeknú ružovkastú farbu, ale po pečení sa farba zmení na pekne hnedú.
Ja to väčšinou pečiem v jenskej mise, a to nasledovne: misu vymastím, posypem múkou a nalejem doň vymixovanú zmes. Pečieme cca 50 minút v rúre asi pri 180 až 200 stupňov. Je to výborná nátierka (paštika) aj s paradajkou, paprikou, aj školákom na desiatu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára