5. 6. 2011

Tvarohovo - jahodová torta

Chutná a svieža torta bez pečenia.
Plnka: 
- 375 g tvarohu
- 190 g masla (helia, hera)
- 2 balíky vanilkového cukru
- 270 g kryštálového cukru
- 6 dl mlieka
- 8 ks želatínového plátku
Na ozdobu:
- cca 300-400 g jahody
- 1 balík cukrárskej želatíny - červená

Pri príprave torty postupujem nasledujúco:

1. Želatínové plátky (8 ks) som  dala do hlbokého taniera, zaliala studenou vodou a nechala stáť cca 10 minút. Medzitým som zohriala cca 2 dl mlieka, zľahka som vyžmýkala želetínu a dála do horúceho mlieka. Miešame, kým sa plátky nerozpustia.

2. Do teplého mlieka som pridala aj rozpustené maslo (190 g) a  mlieko (3 dl).

3. Tvaroh + kryštálový a vanilkový cukor + 1 dl vlažného mlieka som ponorným mixérom vymixovala, aby som dostala hladkú hmotu.

4. Mieko s maslom a tvaroh s cukrom som zmiešala dokopy. Nechám stáť asi 1-2 hodiny, pokiaľ hmota nebude veľmi tekutá.

5. Na tortovú formu (priemer 26 cm) som poukladala 2 balíky detských piškót. Na piškoty som naliala tvarohovú hmotu, a takto pripravenú tortu dáme na noc do chladničky. Tortovú formu pre istotu dám vždy na tácku, keby náhodou vytiekla....
Jediný krát (asi z 10) sa mi stalo, že namiesto kryštálového cukru som použila práškový cukor, a torta sa mi " pocikala " ,bola taká roztečená aj na druhý deň - ale sme ju zjedli aj tak...

6. Na druhý deň vrch torty ozdobím jahodami  podľa fantázie a zalejem želatínou. Používam červenú želatínu práškovú, ktorú pripravím podľa návodu na balíku.

Posledné roky túto tortu robievam na narodeniny môjho syna, a po stuhnutí želatíny napichám do torty aj sviečky aby mohol ich sfuknúť....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára