16. 2. 2012

Lievance

Domáca lievancová zmes -suroviny, čítala som recept v knižke od Nigelly, vyskúšala som a odporúčam aj pre iné mlsné jazýčky:
  • 600 g hladkej múky
  • 3 lyžice kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky sódabikarbóny
  • 1 lyžička soli
  • 40 g vanilkového cukru
V uzatvárateľnej nádobe zmiešam všetky tie suroviny, a môžem odložiť nádobu do špajzu/ do skrine, a vytiahnem keď chcem narýchlo upiecť dobrôtku.

Príprava samotného cesta :
na 150 g zmesi pridáme a zmiešame: 1 vajce + 250 ml mlieka + 1 PL roztopeného masla.

Panvicu zohrejeme bez oleja, a na horúcu panvicu dama cca 1a pol lyžice cesta, keď sa začínajú na povrchu objavovať bublinky, prevrátime cesto a upečieme aj z druhej strany do zlatista.

Lievance som podávala s domácim jahodovým lekvárom, tvarohom, trocha cukru na to a na záver som poliala všetko roztopeným maslom.
DOBRÚ CHUŤ!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára