26. 8. 2010

Zmrzlina - levandulová s bielou čokoládou

Našla som pred niekoľkými dňami zaujímavý recept na stránke Chili & vanilia, recept ma dosť zaujal, tak som sa rozhodla vyskúsať.
  • 4 dl smotany na šlahanie 
  • 2 dl kondezované mlieko - sladké
  • 50 g bielej čokolády/ nakrájanej
  • 4-5 ks levandulových vetvičiek/ alebo 4 ČL sušenej levandule
  • 2 žltky 
  • trocha soli

1. Zahustené mlieko (salko) so smotanou  dáme do hrnca a privedime do varu. Keď uvidíme malé bublinky ihneď dáme dole zo sporáku.
2. Do tej zmesi dáme levandulové vetvičky a necháme 20 až 30 minút stáť zakryté, potom ich vyberieme.
3. V ďalšej nádobke vyšlaháme žltky a pomaly vlejeme do  smotanovej zmesi.
4. Dáme hrniec späť na sporák, pomaly zohrievame a pridáme pokrájanú bielu čokoládu .Po roztopení čokolády hrniec zložíme zo sporáku a necháme zmes vychladnúť.
5. Vychladnutú zmes dáme do umelohmotnej nádobky a nádobku odložíme do mrazničky.
VÝBORNÁ ZMRZLINA, VÝBORNÁ CHUŤ

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára